Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Activitatea de tineret a DJST Timiș pe anul 2017

Prima paginăŞtiri Activitatea de tineret a DJST Timiș pe anul 2017
08.01.2018

1.Tabere
În ceea ce privește activitatea DJST Timiș în anul 2017, cu privire la participarea grupurilor în centrele de agrement aflate în administrarea Direcției, aceasta este structurată astfel:
• în C.A. Chevereșu Mare și-au desfășurat activitatea 13 grupuri la care au participat 475 de persoane;
• în C.A.Poieni Strâmbu și-au desfășurat activitatea 24 de grupuri la care au participat 670 de persoane;
• în perioada 28.08 – 02.09.2017 s-a desfășurat la C.A Chevereșu Mare, tabăra națională ”Împreună pentru o comunitate mai sigură” la care au participat 47 de persoane;
• în perioada 04.08 – 09.08.2017 s-a desfășurat tabăra pentru persoanele cu dizabilități la C.A Arieșeni, jud.Alba la care a participat un număr de 24 de persoane;
• în perioada 22.08 – 27.08.2017 s-a desfășurat atât tabăra pentru persoanele cu dizabilități cât și tabăra socială la care au participat: un număr de 54 de persoane +5 însoțitori la tabăra socială iar la tabăra pentru persoanele cu dizabilități un număr de 36 de persoane.

2. Programe tineret

În anul 2017, activitatea de tineret a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș a fost structurată în funcție de cele 2 programe pentru tineret, respectiv P1 – Programul de Centre de Tineret și P2 - Programul de susținere a acțiunilor de tineret, cu cele două componente ale sale, proiectele proprii ale DJST și concursul local de proiecte de tineret. Pentru anul 2017, DJST Timiș a beneficiat de cel mai mare buget din țară pentru desfășurarea și susținerea activității de tineret.

S-au derulat în total 22 de proiecte, având un număr de aproximativ 1.760 beneficiari direcți și un număr de aproximativ 14.000 beneficiari indirecți, după cum urmează:

A: Programul de tineret P1 – Centre de Tineret
Suma alocată pentru anul 2017: 18.500 Lei
Numărul total de proiecte derulate: 9
Grup tință: studenți, lucrători de tineret, tineri din organizații de tineret.
Proiectele au vizat teme precum: antidiscriminarea, antiradicalizarea în rândul tinerilor; curs de dezvoltare de competențe pentru lucrătorii de tineret; curs de management și scriere de proiecte de tineret; curs de management al voluntarilor; practici de combatere a discursului instigator la ură, drepturile tinerilor, etica și transparența în lucrul cu tinerii, promovarea asociativității tinerilor.

B: Programul de tineret P2 – Programul de susținere a acțiunilor de tineret - Proiecte proprii
Suma alocată pentru anul 2017: 37.274,4 Lei
Numărul total de proiecte derulate: 6
Grup tință: studenți, elevi de liceu, elevi de școală generală, tineri din Centrul Educativ Buziaș;
Proiectele au avut teme precum: dezvoltarea capacității de gândire critică; participarea activă; antreprenoriatul social; drepturile omului; dezvoltare organizațională.
Proiectul cu cea mai mare anvergură a fost Teatrul Forum „Pe dinafară” în care au fost implicați un grup de tineri din cadrul Centrului Educativ Buziaș. În cadrul proiectului grupul de tineri împreună cu formatorul au dezvoltat o piesă de teatru forum având ca tematică rasismul și violența. Piesa a fost jucată în 7 licee din Județul Timiș: Buziaș, Timișoara, Deta, Ciacova, Făget, Recaș, Lugoj. Proiectul a durat 4 luni și a implicat 190 de elevi.

C: Concursul Local de Proiecte pentru Tineri și Studenți – (finanțat din Programul de tineret P2 – Programul de susținere a acțiunilor de tineret)
Suma alocată pentru anul 2018: 55.911 Lei
Numărul total de proiecte de tineret/studențești finanțate: 7
Grup tință: elevi, studenți, tineri
Proiectele care au beneficiat de finanțare au vizat următoarele teme: anti-bullying, educația non-formală, antreprenoriat, inclusiv în mediul rural, dezbateri oratorice, scriere de proiecte, dezvoltarea capacității organizaționale, implicarea în viața comunității.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft