Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Concurs inedit in care ultimul care ramane in bazin castiga

Prima paginăŞtiri Concurs inedit in care ultimul care ramane in bazin castiga
19.02.2020

Clubul de Înot Masters Timişoara, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, lansează o provocare într-un format inedit pentru adulții care iubesc înotul. Un antrenament sub formă de concurs: cu ceilalți, în cadrul fiecărei etape, dar și al tău, cu tine însuți, de-a lungul unui sezon.

Un concurs în care câștigă nu cel care ajunge primul, ci acela care reușește să rămână ultimul în joc. Astfel, pe lângă antrenamentul mușchilor, îți exersezi și răbdarea, înveți să îți dozezi resursele fizice găsindu-ți un ritm de înot suficient de rapid astfel încât să ajungi înapoi la timp, dar, în același timp, cât trebuie de lent ca să poți rezista până la capătul concursului. Este nevoie de o apreciere realistă a propriilor resurse și exersarea stăpânirii de sine.

Evenimentul Make it back! - aqua challenge se va desfășura în 22.02.2020, în bazinul „Bega” din Timișoara.

Proba constă în a înota repetitiv, în mai multe runde, o distanță de 100 m. La un interval de timp prestabilit, se dă startul pentru a înota o nouă rundă de 100 m. Inițial, timpul limită în care trebuie finalizată runda de 100 m este foarte generos (2 m 30 s) astfel încât, dacă ajungi mai repede, tu decizi ce faci în timpul care îți rămâne la dispoziție până la următorul start. Timpul limită alocat fiecărei runde, însă, scade cu două secunde pentru fiecare nouă rundă, iar înotătorii care nu reușesc să ajungă să finalizeze runda în timpul limită alocat (make it back.... in due time!) sunt eliminați din concurs. Este declarat câștigător ultimul înotător rămas în concurs (separat pentru masculin și feminin).

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani până la data evenimentului şi au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă. Numărul de participanți la eveniment este limitat la 40 de persoane.

Participanţii concurează individual, pe genuri și grupe de vârstă.

Înscrierile se fac online până la data de 20 febr., ora 23:00. Dacă rămân locuri disponibile, se pot face înscrieri şi la faţa locului, caz în care taxa pentru o probă este mai mare.

Acestă etapă a Make it back! - aqua challenge (MIBAC) este parte a acțiunilor de pregătire pentru maratonul de înot 24hAquaMasters (21-22 03), dar fără ca participarea la eveniment să fie condiționată de participarea la maraton.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft