Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Handbalistii si-au reluat pregatirile in efectiv redus din mai multe motive

Prima paginăŞtiri Handbalistii si-au reluat pregatirile in efectiv redus din mai multe motive
07.01.2020

Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara alternează pregătirea fizică și antrenamentele cu mingea în prima parte a perioadei din ianuarie, ce pregătește reluarea sezonului.

Efectivul de jucători e unul mai redus din diferite motive: Fenici și Babasafari plecați la echipele naționale, Sadoveac accidentat, Dragas și Pribanic și-au încheiat pe cale amiabilă cu gruparea de pe Bega. Atât managerul sportiv Dan Dumitru cât și antrenorul Pero Milosevic le-au mulțumit celor doi pentru perioada în care au îmbrăcat tricoul alb-violet, cu rezultatul excelent de anul trecut - câștigarea Cupei României. Totodată, cei doi oficiali timișoreni le-au urat succes la viitoarele lor angajamente - Dragas la Turda, respectiv Pribanic probabil în Elveția.

Pregătirea formației timișorene se desfășoară pe plan local, cu două amicale contra celor de la CSM Reșița - vineri, de la ora 17, la Timișoara și sâmbătă pe terenul cărășenilor. În 17 sau 18 ianuarie e planificat un meci la Dinamo Pancevo și posibil în 23 sau 24 ianuarie un alt amical cu o formație sârbă.

Managerul sportiv Dan Dumitru a anunțat că mai este un jucător, care și-a depus memoriu, acesta fiind extrema dreapta Flavius Cîmpan. Conducătorul bănățean fost provocat să vorbească și despre situația financiară actuală, care nu s-a schimbat prea mult de la încheierea antrenamentelor din decembrie: ”Avem un buget, care nu ne asigură performanța, dar ne crează posibilitatea să luptăm pentru ea. Despărțirile de Orbovic (în vară), Dragas și Pribanic (în iarnă) ne pun în situația de a regândi strategia; vom promova tineri jucători de la clubul nostru. Antrenorul va decide dacă ei vor fi păstrați inclusiv pentru meciurile de Liga Națională. Continuăm acea idee de a face o echipă a Timișoarei cu jucători timișoreni. Am discutat și cu antrenorul coordonator al juniorilor, Attila Horvath, să mai aducem câțiva băieți, pe care să-i creștem ulterior. Din punct de vedere financiar, în decembrie, s-a achitat 25% din salariul pe septembrie al jucătorilor și așteptăm acum, să vedem, ce plăți se fac. În ianuarie și februarie anul trecut s-au făcut plăți ce au recuperat restanțele; sperăm ca acest lucru să se întâmple, avem promisiuni, bugetul aprobat acoperă activitatea din prima jumătate a anului și în funcție de ce performanțe vom avea, el ar putea fi suplimentat. E clar că punem accentul pe turneul Final Four de Cupa României. Sperăm să fim trași la sorți pentru organizare având bugetul aprobat pentru a-l găzdui.”

Antrenorul Pero Milosevic a vorbit și el despre situația actuală a echipei și despre obiectivele din lunile ce vor veni: ”Cu prilejul Sărbătorilor trecute, îmi doream să rămână toți jucătorii, lucru care s-a întâmpla și care a dus la câștigarea Cupei României. Acum, ne-am confruntat cu plecările celor trei băieți; ne-am fi dorit aducerea altor jucători, pentru a avea pretenții și la o finală de campionat. Sunt alte circumstanțe, dar trebuie să continuăm să ne antrenăm. În ce mă privește, sunt un profesionist și voi continua să lupt. Nu va fi ușor fără interii și pivotul pe care i-am avut, dar împreună cu tinerii ce vor veni vom încerca să luptăm până la capăt. Sperăm să se regleze chestiunile despre care a vorbit Dan și să putem să ne pregătim liniștiți până la finalul sezonului”.

SCM Politehnica Timișoara va relua partidele oficiale din campionat cu o serie dificilă de patru meciuri: deplasare la Minaur Baia Mare, meci acasă cu Turda, joc ”afară” la Dinamo și partidă pe teren propriu cu CSM Făgăraș.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft