Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Primul Campionat European de atletism în România. Evenimentul are loc în mai, la Timișoara

Prima paginăŞtiri Primul Campionat European de atletism în România. Evenimentul are loc în mai, la Timișoara
17.01.2018

Campionatul European de 24 de ore alergare, a cărui a 22-a ediţie se va desfăşura pe 26-27 mai la Timişoara, pune România pe harta marilor campionate de atletism, după cum a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Această competiţie, la care şi-au anunţat participarea peste 200 de sportivi, din 26 de ţări, specializaţi în cursele de ultramaraton, din ce în ce mai răspândite în întreaga lume, face parte din programul de dezvoltare al Federaţiei Române de Atletism.

„Vrem să aducem toate formele de alergare la FRA. Există o piaţă foarte mare de ultraatleţi în Europa şi acest gen de concursul sunt într-o dezvoltare fantastică în Europa şi nu numai. Şi ţara noastră s-a înscris în această tendinţă mondială, chiar la Timişoara fiind organizate astfel de competiţii, inclusiv anul trecut, când s-a disputat un concurs pe 48 de ore”, a declarat Florea.

„Organizarea acestui campionat ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă să demonstrăm că în România se pot organiza cu succes competiţii de anvergură europeană. Pentru noi este o mare onoare ca în 105 ani de existenţă a FRA să organizăm primul CE de ultramaraton din România. El este foarte bun pentru noi pentru că putem căpăta experienţă. Va fi unul dintre evenimentele organizate în anul aniversar al României şi el va fi organizat la cel mai înalt nivel, sunt convins de asta”, a subliniat preşedintele FRA, citat de Agerpres.

FRA îşi propune ca în viitorul apropiat să organizeze şi o competiţie majoră la nivel european pe pistă pentru a figura într-o manieră cât mai complexă, la vârf, în programul competiţional european, a menţionat Florea. ”Intenţionăm în acest sens să-l invităm în România pe preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism pentru a vedea ce perspective avem la o astfel de organizare”, a afirmat Florea.

”Federaţia Română de atletism înregistrează o reorganizare, cu departament sportiv pentru pistă şi departament sportiv în afara pistei, care are o anumită independenţă în dezvoltare. Aici vor exista subcomisii de marş, de maraton şi semimaraton şi de alergare montană, o subcomisie de alergare pe munte, 50, 100 km, în 24 de ore, vor fi stabilite şi recorduri naţionale”, a arătat Florin Florea.

Anul acesta atleţii români vor avea două competiţii majore: CM de la Birmingham şi CE de la Berlin. ”La Berlin vom trimite o delegaţie mare, având ca obiectiv o medalie”, a subliniat preşedintele FRA.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft