Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Sport de performanta in conditii de siguranta, mesajul episodului 8 din cadrul Proiectului Campionii Romaniei, in Timis

Prima paginăŞtiri Sport de performanta in conditii de siguranta, mesajul episodului 8 din cadrul Proiectului Campionii Romaniei, in Timis
25.01.2018

Campania ”Campionii României în școală, liceu și universitate” a continuat în Timişoara cu un episod special, al 8-lea, de la demararea proiectului. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene penstru Sport şi Tineret împreună cu doi campioni ai sportului cu motor au fost prezenţi la Liceul Auto, unde elevi de la institutul respectiv, dar şi şcolari de la Generala 29, au acut parte de o lecţie de viaţă. Cele două şcoli, Auto, respectiv generala 29 au fost comasate, iar reprezentanţii DJST au profitat de acest lucru pentru a aduce invitaţi pe profilul şcolii.

Multiplul campion al României la motociclism viteză, Ionel Pascotă, sportiv ce vine dintr-o familie cu 4 generaţii de campioni, a vorbit despre importanţa echipării corespunzătoare în concursurile de viteză, de siguranţa concurenţilor şi de evitarea curselor ilegale. Pascotă are la activ 40 de titluri de campion, bunicul său a concurat încă din 1939, tatăl său a dominat şi el cursele de motociclism, iar fiul său, îi calcă deja pe urme. Acesta a făcut şi un scurt istoric al motociclismului în România, vorbind şi de anii, când piloţii se prezentau la curse cu motociclete „homemade”, nu de „firmă” cum se întâmplî în ziua de azi.

Liviu Filimon, pilot de automobilism între anii 1986 şi 2000, copilot, mecanic şi organizator de competiţii, a trimis şi el mesajul siguranţei în sportul de performanţă şi participarea la curse doar în cadru organizat şi legal.

Timp de o oră, elevii au avut parte de o discuţie interactivă, unde au pus întrebări şi au primit răspunsuri pertinente din partea invitatţilor.

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft