Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

”Sportul ca formă de antreprenoriat social” - masă rotundă - 4 iunie 2020

Prima paginăŞtiri ”Sportul ca formă de antreprenoriat social” - masă rotundă - 4 iunie 2020
02.06.2020

Vă invităm să participați la masa rotundă ”Sportul ca formă de antreprenoriat social”, care va avea loc online în data de 4 iunie, între orele 15:00-17:00. Evenimentul este organizat de Facultatea de Educație Fizică și Sport în colaborare cu Facultatea de Sociologie şi Psihologie și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

Dincolo de obținerea de performanțe, sportul are multiple valențe sociale. Rolul social al sportului este legat de prezervarea și întărirea sanatății (inclusiv dezvoltare fizică și psihică, îmbătrânire activă etc.), educație (cu privire la formarea de deprinderi, obiceiuri, valori - inclusiv promovarea păcii, civismului etc.), socializare (inclusiv realizarea incluziunii sociale prin sport pentru grupuri defavorizate: vârstnici, săraci, migranți etc), recreere etc. Utilitatea sportului ca metodă de intervenție pentru rezolvarea problemelor comunității este reflectată în documente de politică publică ale unor instituții de mare relevanță internațională: Organizația Mondială a Sanătății, Națiunile Unite, Uniunea Europeană etc.

În acest context și în raport cu problemele cu care se confruntă în prezent societatea umană la nivel global, așa cum sunt ele definite de către ONU prin Agenda 20303, masa rotundă ”Sportul ca formă de antreprenoriat social” reprezintă o oportunitate pentru a aduce în conștiința publică larga varietate de practici organizaționale prin care sportul este utilizat ca instrument de intervenție în rezolvarea problemelor comunității.

Dezbaterea este precedată de prezentarea publică a unor rapoarte de cercetare în care este prezentată situația pe domenii de activitate din perspectiva temei menționate.

Sunt invitați să participe profesioniști în sport din diverse ramuri sportive, specialiști și reprezentanți de instituți publice, firme sau organizații neguvernamentale nonprofit, care sunt interesați de tema anunțată.

Înregistrarea participanților se face online, până miercuri, 3 iunie, la:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc788bMVuvwxgkMmITmYQiqChNaHg292HPEvugAXvKUsbrSUA/viewform.

Programul evenimentului:

15:00 - Deschiderea evenimentului

15:15 - Prezentarea unor cazuri de succes privind utilizarea sportului ca metodă de intervenție pentru rezolvarea problemelor comunității4 Studii de caz elaborate ca rapoarte de cercetare de către studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, UVT. 4

16:15 - Colaborarea dintre instituțiile interesate (publice și private) privind promovarea sportului ca metodă de intervenție pentru rezolvarea problemelor comunității (discuție între participanți) - Există o asemenea colaborare în prezent? Cum se materializează ea? - Ce impedimente afectează în prezent această colaborare? - Ce posibilități există pentru dezvoltarea acestei colaborări în viitor?

17:00 - Închiderea evenimentului

Pentru detalii, persoana de contact este Mihai Lisețchi, email: mihail.lisetchi@e-uvt.ro, mobil: 0722 218 204. Vă așteptăm!

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft