Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Timisoara Saracens, la un pas de Challenge Cup

Prima paginăŞtiri Timisoara Saracens, la un pas de Challenge Cup
22.01.2018

Timisoara Saracens a intalnit in mansa retur a calificarilor pentru semifinalele European Rugby Continental Shield pe RC Batumi, iar dupa succesul din Georgia, banatenii s-au impus si de acesta data cu rezultatul de 21-12 fiind la un pas de a obtine biletele pentru urmatoarea editie a Challenge Cup.

Avand avantajul victoriei de la Batumi, 11-5, Timisoara Saracens a avut initiativa inca de la primul fluier al arbitrului iar presiunea elevilor lui Sosene Anesi a dus la deschiderea scorului in minutul 7. Mai intai Manumua Tevita a patruns periculos, dar a fost placate, faza a continuat si Madalin Lemnaru a finalizat in terenul de tinta advers.
Manumua Tevita a ratat transformarea si scorul a ramas 5-0, dupa inceputul bun al timisorenilor venind si replica celor de la RC Batumi care insa nu au putut trece de apararea atenta a echipei noastre. Mai mult, chiar banatenii au revenit in jumatatea de teren advers si Manumua Tevita a majorat ecartul din lovitura de pedeapsa.

Insistentele georgienilor aveau sa dea roade ceva mai tarziu cand in urma unui mol de margine George Gogitidze a batut apararea banatenilor, insa scorul pauzei a fost stabilit de Valentin Poparlan care a finalizat o actiune inceputa cu o penalitate jucata in margine la cinci metri de terenul de tinta advers, astfel ca dupa primele 40 de minute rezultatul a fost 13-5.

Aflata sub presiunea rezultatului, RC Batumi a inceput in forta partea secunda si eseul lui Sandro Koiava, transformat de Bakhva Kobakhidze a redus diferenta de pe tabela de marcaj la un singur punct. Timisoara nu a dezarmat si a preluat initiativa, dupa mai multe tentative de a patrunde in terenul de tinta reusita venind de la Marian Drenceanu.
Pana la final georgienii au incercat sa revina in joc insa Timisoara Saracens a jucat inteligent ultimele puncte ale partidei venind din piciorul lui Gabriel Conache care a concretizat o lovitura de pedeapsa, astfel ca elevii lui Sosene Anesi cu doua succese s-au calificat pentru penultimul act al competitiei European Rugby Continental Shield.

Timisoara Saracens: 1.Ionel Badiu, 2.Andrei Radoi, 3.Horatiu Pungea, 4.Valentin Poparlan, 5.Marian Drenceanu, 6.Randall Morrison, 7.Vasile Rus, 8.Michael Stewart, 9. RatuSeniloli, 10.Jody Rose, 11.Stephen Shennan, 12.Jack Umaga, 13.Tevita Manumua, 14.Madalin Lemnaru, 15.Catalin Fercu
Au mai jucat: 16.Marian Sabau, 17.Chris Apoua, 18.Mesake Doge, 19.Ionut Muresan, 20.James Doyle, 21.Kevin Luiters, 22.Marius Simionescu, 23.Gabriel Conache

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft