Piaţa Iancu Huniade, nr. 3, 300029, Timişoara

Timisorenii si-au unit fortele in cadrul actiunii MISCARE PENTRU UN MEDIU CURAT

Prima paginăŞtiri Timisorenii si-au unit fortele in cadrul actiunii MISCARE PENTRU UN MEDIU CURAT
21.09.2019

La apelul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret Timiș, a Direcției Silvice Timiș și a Asociației Let’s Do It, Romania!, peste o sută de voluntari s-au adunat sâmbătă dimineață la Pădurea Verde pentru o acțiune de curățenie a spațiilor verzi.


Așadar, sportivi, în frunte cu boxerul Flavius Biea și canotorii pregătiți de Zlatomir Balojin de la CSM, dar și pompieri de la ISU, jandarmi, liceeni și simpli voluntari au luat cu asalt Pădurea Verde făcând MIȘCARE PENTRU UN MEDIU CURAT.

Acțiunea s-a realizat cu ocazia Zilei Mondiale de Curățenie, marcată în acest an pe 21 septembrie la nivel global. Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua Mondială de Curățenie, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. Mișcarea Let's Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day (Ziua Mondială de Curățenie) , a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi.

România este parte din rețeaua internațională Let's Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională.


 

 

COLABORATORI

Direcția Județeană de Sport Timiș (D.J.S.T.) este organizată în baza HG 776/2010

© 2017 - 2024 Direcția Județeană de Sport Timiș. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de Blue Soft